20 savjeta jednog od najboljih psihologa svijeta

Kategorija: Medicina • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Mihail Litvak je doktor, psihoterapeut i jedan od najpriznatijih psihologa na međunarodnom nivou. On je također, prvi čovjek koji je razvio sistem zvani “Psihološki aikido”, i prvi koji ga je upotrijebio.
Prema Dr. Litvaku važno je razumjeti okruženje i sebe. Sljedećih 20 savjeta Dr. Litvaka će vam pomoći u rješavanju mnogih životnih situacija:

Pročitaj više

Polovina ratnih veterana u BiH ima PTSP!

Kategorija: Teme • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Traume preživljene tokom posljednjeg rata, ostavile su, između ostalog teške posljedice na psihološku stabilnost Bosanaca i Hercegovaca. Mada psiholoških poremećaja uzokovanih ratom nisu pošteđeni ni civili, najveće tragove na psihu osjećaju, naravno, ratni veterani koji su direktno učestvovali u borbenim dejstvima, od kojih mnogi pate od lakšeg ili težeg oblika posttraumatskog stresnog poremećaja. Na koji način se te psihološke teškoće manifestiraju, kako se mogu prepoznati i kako barem ublažiti, u razgovoru za Veteran.ba objašnjava dr. Slobodan Pavlović, psiholog iz Tuzle, koji je doktorirao upravo na tu temu, odbranivši doktorsku disertaciju "Kognitivno-emocionalne promjene kod ratnih vetrana sa razvijenim PTSP nakon rata u BiH".

Pročitaj više

1

Najnovije

Najčitanije